Scheiden

Waarom scheiden van tafel en bed

Geschreven door Juridisch Advies

Als je in een relatie zit met je partner kunnen er veel verschillende dingen mis gaan. Het kan soms zo erg zijn dat je niet meer verder met elkaar wilt. Een scheiding kan je dan niet meer uit de weg gaan, maar moet je kijken naar meerdere mogelijkheden. Een echtscheiding kan voor beide partijen heel veel geld kosten en daarom kiezen sommige mensen voor een alternatief. Dit alternatief is het scheiden van tafel en bed en verschilt niet heel veel met een echtscheiding. Het enige verschil is toch echt dat je nog steeds officieel getrouwd bent in de ogen van de staat. Daarnaast kan je dingen zoals de ouderschapsregeling wel met elkaar regelen en kan je de partneralimentatie ook met elkaar regelen. Hier kan je afspraken over maken en kan je ervoor zorgen dat je hier beide tevreden mee bent. Ook zitten er nadelen verbonden aan het scheiden van tafel en bed. Zo ben je in de ogen van de staat nog steeds gehuwd en is het absoluut niet mogelijk om met iemand anders te trouwen. Als je dit toch wel wilt doen moet je als nog een echtscheiding aanvragen en scheiden. Beslis dus goed van tevoren wat je wilt doen, zo kan het zijn dat je nooit meer wilt trouwen en dit ook echt zeker weet.

Schakel een pro deo advocaat in

Als je toch besluit om een echtscheiding te doen en je hebt al niet veel geld, dan wil je natuurlijk partneralimentatie hebben van je partner. Als je partner het hier niet mee eens is kan je deze aanklagen omdat deze dit verplicht is. Het is dan handig dat je een advocaat kan inschakelen die je hiermee kan helpen. Omdat je al weinig geld hebt, is het moeilijk om een advocaat te zoeken. Gelukkig kan je via pro-deo-advocaten.com makkelijk een aanvraag doen voor een pro deo advocaat en kan je deze tot je beschikking krijgen. Als je een aanvraag doet wordt er gekeken naar je inkomen. Als deze laag is is er een hoge kans dat je een pro deo advocaat krijgt. Deze zit dan meestal ook in de regio en kan je op deze manier goed met elkaar communiceren.

Niet alleen als je een aanklacht wilt indienen

Een advocaat inschakelen is niet alleen belangrijk als je naar een rechter moet. Het is zeker ook super van belang als je advies nodig hebt voor bepaalde zaken. Daarnaast kan het zijn dat je een misdrijf hebt gepleegd en verhoord moet worden op het bureau van de politie. Een advocaat kan je hiervoor ook inschakelen en deze kan je goed hiermee helpen. Zo kunnen er vragen worden gesteld waar je beter niet over kunt praten. Dit kan namelijk gebruikt worden tegen jou bij de rechter. De advocaat heeft hier ervaring in en weet precies waar jij wel over moet praten en waarover niet.