Ondernemen

3 voordelen van het uitbesteden van jouw E-Commerce Fulfilment

Geschreven door Juridisch Advies

Het is van het grootste belang te weten wat het juiste moment is om toe te geven en de vervulling van jouw bedrijf uit te besteden. Het is belangrijk om bepaalde taken “op te geven”. Zo win je tijd en kun jij je concentreren op de verkoop van meer en meer. Het kan moeilijk zijn om een zeer belangrijk onderdeel van jouw bedrijf te leveren, maar er komt een moment dat e-fulfilment uitbesteden een goede optie wordt.

 

Wat is een e-commerce fulfilment third-party provider?

E-commerce fulfilment providers slaan jouw goederen (d.w.z. jouw producten) in principe op en maken ze klaar voor levering namens u.

Om dit te bereiken, integreren fulfilment diensten jouw software meestal in jouw marktplaats of e-commerce platform om het hele fulfilment proces te versnellen. Nadat je een bestelling hebt ontvangen, wordt het product gescheiden, verpakt en verzonden voor verzending.

Fulfilment providers coördineren en plannen ook het ophalen van zendingen met de verzending. Zij rekenen meestal een vast maandelijks opslag bedrag. Het forfaitaire bedrag wordt bepaald door de m²/pallet die je in jouw vestiging opslaat. Dan, nadat je een order hebt ingediend, rekenen ze extra kosten.

De voordelen van e-commerce fulfilment outsourcing

Het uitbesteden van e-commerce fulfilment heeft veel voordelen, zoals lagere verzendtarieven, lagere operationele kosten en een groter bereik om je te helpen groeien op nieuwe markten. En door samen te werken met een fulfilment service provider kunt je zich richten op andere aspecten van jouw bedrijf en blijven groeien.

Detailhandelaren moeten zich concentreren op hun sterke punten en taken delegeren die niet bij hun vaardigheden passen.

Het succes van jouw onderneming hangt niet alleen af van de kwaliteit van jouw product, maar ook van de kwaliteit van jouw fulfilment service. Hoewel je een product van hoge kwaliteit kunt aanbieden, speelt e-commerce fulfilment een cruciale rol in de uitmuntendheid van jouw bedrijf. Vertraagde, zoekgeraakte of onjuiste zendingen zijn manieren om jouw klanten weg te jagen, en daarom is het belangrijk om e-commerce fulfilment goed uit te voeren.

 

 1. Verlaag jouw verzendkosten

  Veel e-commerce fulfilment providers hebben faciliteiten of partners in het hele land. Met dit grote netwerk van magazijnen kunnen bedrijven lagere verzendtarieven aanbieden, wat resulteert in kortingen op leveringen.

 

 1. Verlaag jouw bedrijfskosten

  Opslag en bevoorrading is een bloeiende industrie, deels omdat meer bedrijven de potentiële economie erkennen.

  Bij dynamische fulfilment diensten betaalt je alleen voor wat je gebruikt, het pay-per-use-model. Over het algemeen rekenen zij een vast opslagtarief voor de producten die worden opgeslagen. Daarna worden alleen de geselecteerde, verpakte en verzonden bestellingen in rekening gebracht.

 

 1. Vergroot jouw bereik

  Wordt nationaal of zelfs mondiaal. Of je nu een bestelling uit een andere staat of een ander land ontvangt, met de juiste e-commerce fulfilment third-party provider bent je klaar om jouw bedrijf te schalen.

  Veel fulfilment bedrijven hebben een structuur om bestellingen overal in het land te verzenden en af te leveren. Grijp de kans om jouw bereik uit te breiden en nieuwe markten aan te boren.