Zakelijk advies

Webwinkel logistiek uitbesteden

Geschreven door Juridisch Advies

Uitbestede logistiek voor E-commerce is een groeiende trend in de markt. Dit is te danken aan de voordelen die deze commerciële relatie biedt voor bedrijven en consumenten. De uitbestede webwinkel logistiek werkt mee aan de planning van de beste strategieën om de goederen te leveren, de voorraad te controleren, op te slaan en het product op tijd en op een veilige manier te leveren.

Het logistieke proces is van groot belang voor de online verkoopprestaties. Het is immers precies de juiste voorraadcontrole, vrachtberekening, verkoopplanning en zelfs productverpakkingen die een e-commerce goed laten beoordelen door klanten. 

Wat is Outsourced Logistics en hoe kan het worden geïmplementeerd?
Uitbestede logistiek bestaat uit het inhuren van een (of meer) partnerbedrijven, die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van bepaalde routines van uw bedrijf.

Het is gebruikelijk dat deze praktijk wordt toegepast in de distributieroutines (uitgevoerd door vervoerders), of meer in het algemeen, ook in de gebieden van ontvangst, inventarisatie en verzending (uitgevoerd door logistieke bedrijven).

 

5 Voordelen van Uitbestede Logistiek voor E-commerce

 

 1. Kostenreductie
  Kostenreductie is de belangrijkste reden waarom bedrijven de logistiek uitbesteden. Dit wordt bereikt door het verlagen van de loonkosten en door het ruilen van enkele vaste kosten voor variabelen. Dit betekent dat uw bedrijf, met uitbesteed beheer, alleen de kosten voor het verrichte werk op zich neemt.

 

 1. Beveiliging dat het beheer wordt uitgevoerd door getrainde teams
  Dit is een groot voordeel dat uitbestede logistiek voor e-commerce biedt aan bedrijven, de uitvoering van processen door teams die kennis hebben van de beste marktpraktijken.


Omdat bedrijven gespecialiseerd zijn in de activiteiten waarin ze actief zijn, kan men dus nog betere resultaten verwachten dan in de eigen bedrijfsvoering.

 

 1. Vereenvoudigde controle van processen
  Naarmate het management de verantwoordelijkheid van de businesspartner wordt, wordt de rol van de logistiek manager om de resultaten te analyseren, deze te vergelijken met de doelstellingen die werden gedefinieerd en de redenen te verifiëren die kunnen hebben geleid tot het niet bereiken van de doelstellingen, en zelfs te helpen bij het identificeren van oplossingen.

  Maar wat betreft het operationele deel, de uitvoering van processen en werkmethoden, zolang de prestaties binnen de verwachtingen blijven, wordt geen verplichting voor uw bedrijf. Dat wil zeggen, er is meer tijd voor andere taken. 

 

 1. Gebruik van specifieke apparatuur
  Naast de kennis over de activiteiten die de uitbestede bedrijven hebben, beschikken ze ook over specifieke apparatuur voor de werkzaamheden die zullen worden uitgevoerd. Daarom hoeft uw bedrijf de kosten voor de aanschaf en het onderhoud van deze gereedschappen niet te dragen.

 

 1. Verhoging van de kwaliteit van de dienstverlening
  Met uitbestede logistiek kunt u zich richten op uw eindactiviteit. Met andere woorden, terwijl uw team de inspanningen kan sturen om uw activiteiten te verbeteren, heeft u de zekerheid dat de anderen ook worden uitgevoerd door teams die over de volledige capaciteit beschikken.

  In die zin is het mogelijk om de kwaliteit van de producten die worden aangeboden te verhogen en tegelijkertijd te zorgen dat de diensten ook bevredigende resultaten opleveren.

  Dit zijn slechts enkele van de voordelen die uitbestede logistiek voor e-commerce biedt aan de betrokken bedrijven, maar de vruchten van een goed partnerschap kunnen verder gaan dan deze lijst en zelfs bijdragen aan een nog effectiever beheer van de voedingsketen!

Bron: ae-live.nl