Carrière Starter

Startersbeurs: voordelen voor werknemer en werkgever

startersbeurs
Geschreven door Juridisch Advies

Misschien hebt u wel eens van de Startersbeurs gehoord, maar de kans is groot dat het fenomeen Startersbeurs geheel nieuw voor u is. De Startersbeurs bestaat immers nog niet zo heel erg lang en vindt op één locatie in Nederland plaats; er zijn geen lokale alternatieven voor georganiseerd.

Wat is de Startersbeurs?

De Startersbeurs biedt starters op de arbeidsmarkt, jongeren die nog geen vaste baan hebben gehad maar wel afgestudeerd of in ieder geval klaargestoomd zijn om aan de slag te gaan, de kans om voor een half jaar lang 32 uur per week werkervaring op te doen bij zogenaamde erkende leerbedrijven. De starter voert bij deze leerbedrijven standaard klussen uit waar hij of zij normaliter ook mee bezig zou zijn as het een ‘echte’ baan zou betreffen. De starter heeft hiermee de mogelijkheid om ervaring op te doen en te ervaren hoe het is om in het echte bedrijfsleven werkzaam te zijn. De starter krijgt hiervoor een vergoeding van € 500 per maand. Gezien de vaak hogere opleiding die de starters op een dergelijke markt hebben, gaat het om een erg lage beloning. Toch is dit altijd nog beter dan geen enkele baan hebben en uiteindelijk een gat in uw CV oplopen. Op deze manier toont u aan zich wel degelijk in te willen zetten voor een baan.

Wat hebben werkgevers aan de Startersbeurs?

Voor werkgevers is de Startersbeurs een ideale locatie om goedkoop aan personeel te komen. Natuurlijk betaalt de werkgever de eerste maanden dus slechts een gering bedrag voor de werknemer en is het voordeel daarmee eigenlijk al wel duidelijk, maar daarna loopt het voordeel gewoon door als de werknemer besluit bij de werkgever te blijven werken. Het komt immers regelmatig voor dat een werknemer een baan wordt aangeboden door de werkgever. Op die manier weet de werkgever zeker dat de werknemer goed presteert en weet de werknemer of hij het leuk vindt bij de werkgever. Voor de meeste starters is een laptop een onmisbaar hulpmiddel, des te belangrijker om hier zuinig op te zijn. Marington heeft de grootste collectie laptoptassen, met meer dan 600 laptoptassen zit er voor iedereen wel een geschikte laptoptas tussen.