Uncategorized

Problemen waar lange mensen tegenaan lopen

Iedere volwassen persoon kent “Grote mensen problemen”. Als je kinderen hebt zal je het woord “grote-mensen-probleem” vast wel eens gebruikt hebben. Als het probleem nog te complex is om aan je zoon of dochter uit te leggen noem je het zo. Hier gaat het echter niet over grote mensen problemen maar over “Lange mensen problemen”. Dinsdag 21 juni 2016 was de eerste Nationale dag van Lange Mensen. Het doel van deze dag is aandacht vragen voor “de knelpuntjes” waar lange mensen tegenaan lopen. En dat is soms letterlijk: tegenaan lopen. Voorbeelden zijn: te lage plafonds, banken die te kort zijn en zitruimte waar je de benen in de nek moet leggen om ertussen te passen. Douchkoppen die te laag hangen en WC’s waarop je kunt zitten als je bijna op je hurken zit.

Nationale lange mensen dag

De initiatiefnemer van de Nationale dag van Lange mensen is Rob Bruintjes. Hij is zelf 2 meter en 21 centimeter lang. De ongemakken die zijn lengte met zich meebrengt merkt hij iedere dag. Om aan de lange mensen problemen te gaan werken is er een lijst opgesteld met de meest praktische problemen. Er blijkt dat er vooral problemen ontstaan in het openbaar vervoer en op vakantie. Maar ook is de kleding vaak veel te klein of kort en ook passende schoenen zijn er bijna niet te vinden. Aangezien er steeds meer lange mensen komen, komen er gelukkig ook steeds meer initiatieven om de last van deze lange mensen te verlichten.

Gepaste kleding voor lange mensen

Een van de uitkomsten voor lange mensen is de webshop Mouwlengte 7. Op deze webshop vind iedere lange man passende kleding. Of je nou een nieuw trouwoverhemd nodig hebt, een zakelijke blouse of een jas met lengtemaat 102, je vindt het op Mouwlengte7.