Administratie Carrière Financiële zaken Starter Startup

Payrolling, nieuwe toekomst voor werknemer en werkgever?

Geschreven door Juridisch Advies

Wat is payrolling?

Payrolling is het in handen geven van de functie van een werkgever aan een andere personeelsdienst die dan op papier juridisch werkgever wordt. Een voorbeeld hiervan is payrolling Enschede, dit bedrijf neemt alle administratieve en juridische verantwoordelijkheden over van het werkgeverschap.

Wat zijn de payroll tarieven?

De payroll tarieven hangen af van bedrijf tot bedrijf, zo kan u best de tarieven vergelijken tot u aan de meest voordelige prijs komt. Met payrolling kan u ook besparen op wat u uitgeeft, hier krijgt u later meer informatie over.

Wat doet een payroll bedrijf nu in detail?

Een payroll bedrijf neemt de arbeidsrechtelijke risico’s over, dit houdt in: arbeidsovereenkomsten, loondoorbetalingen, pensioenfonds, jaaropgaven, ontslagprocedures, salarisadministratie, etc. Zelf moet u wel nog de werknemers uitkiezen, het bruto loon bepalen, de gang van zaken opvolgen binnen het bedrijf en de verscheidene selecties maken.

Waarom is het handig?

Payrolling kan u helpen met besparen. U bent zelf niet meer verantwoordelijk voor alle kosten binnen uw bedrijf, zoals de loonkosten en administratie- of managementkosten. Ook is het daarom minder risicovol aangezien deze payroll bedrijven bijvoorbeeld ook een begeleiding bieden bij ziekte of arbeidsongeschiktheid.

Voor welke bedrijven biedt het voordelen?

Payroll is aangepast op ieder bedrijf waar werknemers aan het werk gesteld zijn, dit wil zeggen dat u dit kan toepassen bij agrarische of andere bedrijven.

Welke bedrijven zijn er zoal?

Een goed voorbeeld van een payroll bedrijf is payrolling Enschede, dit bedrijf is wel degelijk een aanwinst voor u. Indien u met hen samenwerkt zal u veel voordelen ondervinden op vlak van uw werknemers. Zij nemen al uw administratieve verantwoordelijkheden op zich en u hoeft er niet al teveel aan uit te geven.