Familie & Relatie

Hoe geef je de relatie tussen jou en je zakenpartners een boost?

zakenpartners
Geschreven door Juridisch Advies

De relatie tussen het bedrijf en zakenpartners is natuurlijk een belangrijk aspect. Want wanneer deze relatie goed is, verloopt de samenwerking ook een stuk prettiger. Vaak is de sfeer tussen beide partijen dan een stuk relaxter en ontstaat er vanuit beide kanten een gunfactor. Iets dat natuurlijk van belang is voor het bedrijf, als we het hebben over sales. Maar hoe zorg je voor een boost tussen het bedrijf en de zakenpartners? Om te zorgen dat je als bedrijf top of mind blijft, hebben wij drie tips voor je opgesteld.

1. Toon interesse, stel vragen!

Je zakenpartners hoeven je beste vrienden niet te worden, akkoord. Maar het helpt je businessrelatie wel vooruit als je je joviaal gedraagt. Kom op tijd op afspraken, dat getuigt van respect voor je businesspartner. En vlieg er niet meteen in. Neem even de tijd om te informeren naar hoe het gaat met de zaken. Je scoort helemaal als je nog weet hoe de echtgenoot of kinderen van je zakenpartner heten. Misschien vertelde hij of zij de vorige keer iets over een reis of een hobby? Vraag hier nog even iets over: door oprechte interesse te tonen, creëer je goodwill en fijne samenwerkingen.

2. Verras met een origineel cadeautje

Stuur je op geregelde tijdstippen een catalogus of brochure naar je zakenpartners? Verras hen door er een geschenkje bij te stoppen. Dat kan uiteraard in de eindejaarsperiode, al is het verrassingseffect dan minder groot. Gewoon, doorheen het jaar, een leuke attentie bij je mailings stoppen, kan zorgen voor een glimlach op het gezicht van de partners waarmee je samenwerkt. Er zijn verschillende momenten die zich uitstekend lenen om een geschenkje op te sturen. Zo blijf je op een positieve manier bij je businessrelaties in beeld.

3. Nodig je relaties uit voor een exclusief evenement

Vaak ontmoet je je zakenpartners in een serieuze sfeer. Deadlines hijgen in je nek, ernstige meetings of pittige onderhandelingen volgen elkaar in een hoog tempo op… Er rest vaak te weinig tijd om elkaar echt te leren kennen. Een evenement vormt dé gelegenheid bij uitstek om in alle rust even bij te praten. Zo kun je jezelf eens van de andere kant laten zien en smeed je stevige banden met je  businesspartners. Je kunt denken aan een diner of receptie, maar je kunt ook de funfactor verhogen door bijvoorbeeld samen naar een voetbalmatch te gaan of een bezoek aan een museum of bedrijf te plannen. Sommige zaakvoerders nemen hun relaties zelfs mee op reis. Je kunt het zo gek niet bedenken… Ook hier geldt: kom verrassend uit de hoek. Mensen zullen dit onthouden!

Het geven van aandacht aan zakenrelaties blijkt dus enorm belangrijk te zijn. Zoals je kunt zien kan dit in diverse vormen worden toegepast. Het allerbelangrijkste is dat je goed communiceert en hun een gevoel geeft, dat ze er toe doen. Succes met het toepassen!