Ondernemen Werkomgeving

Een externe vergaderlocatie: waarom zou je dat doen?

Geschreven door Juridisch Advies

Binnen elk bedrijf vergaderen mensen. Vergaderen kan intern met collega’s, maar uiteraard ook extern met zakenrelaties. Binnen een bedrijf zijn er vrijwel altijd wel vergaderruimtes. Maar met een zakenrelatie zijn er veel meer mogelijkheden.

Er zijn genoeg hotels of zalencentra die vergaderzalen verhuren. Dit is ideaal als er vergaderingen zijn meer grote groepen mensen, of voor bijvoorbeeld een lezing. Maar ook voor kleine groepen of 1 op 1 gesprekken zijn er natuurlijk genoeg vergaderlocaties te bedenken. Een vergaderlocatie in Breda is het meest ideale beeld.

Waarom op een externe locatie vergaderen

Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom vergaderen op een vergaderlocatie nuttig kan zijn. Een van de grootste ergernissen tijdens een vergadering is gestoord worden door bijvoorbeeld een collega. Als je op een externe locatie vergadert, heb je dit risico niet. Als je dan ook je telefoon nog eens uitschakelt kan je volledig ongestoord vergaderen.

Als je voor een zakenrelatie een externe vergaderlocatie boekt, zal deze relatie eerder geneigd zijn te denken dat de agendapunten zwaarwegend zijn. Als je met meerdere collega’s bent, zullen genodigden zich niet zo snel afmelden als bij een vergadering op kantoor.

Als je een externe vergaderlocatie boekt beschik je ook over alle vergaderbenodigdheden. Van flip overs tot brainstormkits maar ook beamers en goede geluidsinstallaties dragen bij aan een effectieve vergadering. Uiteraard is bij een goede vergaderlocatie ook aan een hapje en een drankje gedacht.

Als je een geschikte locatie zoekt, kan je ook een locatie zoeken die aansluit op het thema van de vergadering. Dit geeft extra inspiratie tijdens het vergaderen. Als je vergadering over innovatie gaat is het positief om op een vreemde locatie te vergaderen. Je ziet daar andere dingen, waardoor je met een andere, inspirerende kijk naar je organisatie kijkt.

Wil je nog verder gaan dan kan je ook nog een activiteit koppelen aan een vergadering. Zo kan je bijvoorbeeld een training geven met een uitgebreide opdracht. Bijna alles is te realiseren.

Vergaderen en zakendiner

Een vergadering is natuurlijk nog effectiever als je het combineert met een zakenlunch of –diner. Als je bijvoorbeeld een nieuwe klant probeert binnen te halen, kan je je goede bedoelingen kracht bijzetten door tussen de besprekingen door een lunch te laten bezorgen.

Ook kan je op vergaderlocaties makkelijk dineren als een vergadering uitloopt. Zo hoef je tussendoor niets te regelen om eten te laten brengen door een cateringbedrijf. De vergadering loopt zo geen onnodig tijdverlies op.

 

Zoals je ziet biedt vergaderen op een vergaderlocatie veel voordelen. Het lijkt duurder, maar doordat het effectiever en innovatiever is kan je er toch een hoger rendement uit halen. Hierdoor wordt vergaderen op locatie toch ineens veel aantrekkelijker.