Financiële zaken Fiscaal

Conflict over uitkering van de verzekering

uitbetalen verzekering
Geschreven door Juridisch Advies

Als een verzekering een schadevergoeding moet uitkeren, beslist het vaak zelf over de hoogte van die uitkering; iets wat in sommige gevallen uiterst dubieus kan zijn. Het kan zijn dat de ontvanger van die schadevergoeding het niet eens is met de hoogte van de uitkering, maar wat kunt u daar eigenlijk tegen doen?

Teken bezwaar aan bij de verzekering

U bent vaak niet de eerste die het oneens is met de hoogte van de uitkering, waardoor verzekeringsmaatschappijen vaak beschikken over een bezwaarmogelijkheid waarbij de cliënt eenvoudig in contact kan treden met de schade experts en kan proberen de vergoeding omhoog te krijgen.

Stuur een brief

Als dat niet lukt kunt u nog proberen een brief te sturen met daarin alle argumenten om tot een andere hoogte van schadevergoeding te komen. Vaak zal dit echter niet lukken als er al bezwaar is ingestuurd of al vaak is overlegd met de schade experts.

Schakel rechtsbijstand in

Een volgende stap zou kunnen zijn het inschakelen van de rechtsbijstand. Sommige particulieren zijn hiervoor verzekerd waardoor het een eenvoudige stap zou zijn om de verzekering in te schakelen en de klus uit handen te geven. Veel particulieren zijn echter niet verzekerd voor rechtsbijstand waardoor de kosten voor eigen rekening zijn. U doet er daarom goed aan om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten als u die nog niet hebt. Wanneer u geen rechtsbijstandverzekering hebt en al een geschil hebt, zal een eventuele af te sluiten verzekering het huidige geschil niet dekken maar voor aankomende geschillen bent u dan wel verzekerd.