Uncategorized

Belang van een testament

Geschreven door Juridisch Advies

Het gebeurt hopelijk nog lang niet, maar het is belangrijk om een keer na te denken over wat er met jouw spullen gebeurt wanneer je overlijdt. Je kan deze keuzes dan ook vaststellen in een testament. Wanneer je dit niet doet, zal de wet bepalen wat er met jouw erfenis gebeurt wanneer je niet meer leeft. Natuurlijk is het fijn om zelf te bepalen wat er met jouw bezittingen gebeurt en daarom kan je het beste vroegtijdig een testament opstellen bij een notaris.

Reden

Iedereen heeft zijn eigen reden waarom hij of zij denkt dat een testament belangrijk is. De belangrijkste reden voor veel mensen is toch dat ze hun eigen persoonlijke wensen hebben over hun nalatenschap. Tegenwoordig zijn veel mensen niet getrouwd, maar willen ze toch hun bezittingen overdragen aan hun partner. Om dit te kunnen doen moet een testament worden opgesteld. Je kan volledig bepalen welke spullen naar wie gaan, wie de toezegging schap over jouw bezittingen heeft en zo geef je dus ook duidelijkheid aan jouw nabestaanden. Dit voorkomt ruzies en discussies na jouw overlijden.

Erfenisbelasting

Het is enorm handig om een goede notaris in te huren wanneer je een testament wilt opstellen. Het opstellen van een testament lijkt misschien niet heel ingewikkeld, maar een notaris kan jou helpen om te kijken hoe je het meeste geld kan besparen op jouw erfenisbelasting. Zo zorg je ervoor dat jouw nabestaanden het meeste geld kunnen krijgen als mogelijk.

Ook in de tijden van corona kan je langs bij een notariskantoor om een testament op te stellen. Notaris is namelijk een essentieel beroep en gaat dus ook in deze tijd gewoon door.