Zakelijk advies

3 redenen om het werven van personeel uit te besteden

Werven van personeel
Geschreven door Juridisch Advies

Als werkgever zijn er meerdere redenen om te kiezen voor het uitbesteden van personeelswerving. Mogelijk heeft u niet voldoende wervingservaring om het zelf te doen of een beperkt netwerk. In dat geval kunt u kiezen voor het inzetten van een bemiddelaar zoals een uitzendbureau. In dit artikel vertellen we u graag meer over de samenwerking met een uitzendbureau én drie redenen waarom het uitbesteden van personeelswerving raadzaam is.

Het inschakelen van een uitzendbureau

Een uitzendbureau helpt werkgevers aan personeel en werkzoekenden aan een baan. Ze bemiddelen zowel in vast als in tijdelijk werk. Gaat het om tijdelijk werk? Dan komt de nieuwe werknemer niet in dienst van de werkgever maar bij het uitzendbureau. Goed om te weten: ook alle lasten zijn in dat geval voor rekening van het uitzendbureau.

Veel werkzoekenden zien uitzendwerk als mogelijkheid om veel werkervaring op te doen in korte tijd en verschillende sectoren. Een uitzendbaan is uiteraard niet altijd tijdelijk maar kan tevens leiden tot een vaste aanstelling. Als werkgever kunt u ervoor kiezen om een bepaalde kandidaat eerst op uitzendbasis te laten werken. Voldoet de uitzendkracht aan de verwachtingen en bent u tevreden over zijn/haar werk? Dan kan de werknemer na een bepaald termijn, daadwerkelijk bij u in dienst treden.

Let op: mocht er een ‘overname’ plaatsvinden voordat het afgesproken termijn is verstreken. Dan dient u als werkgever een vergoeding aan het uitzendbureau uit te betalen voor de werving en selectie.

Reden 1: Bespaar tijd

Het werven en selecteren van kandidaten kost veel moeite noch tijd. Constant moet er actief worden gezocht en na deze voorselectie zullen er tevens veel gesprekken plaatsvinden. Door deze werkzaamheden uit te besteden, blijft er meer tijd over voor andere belangrijke zaken.

Reden 2: Het werven van specifiek personeel

Met name wanneer u op zoek bent naar personeel voor een specifieke branche, kan het erg lastig zijn om juiste kandidaten te vinden. In dat geval kunt u gebruik maken van de expertise van een gespecialiseerd uitzendbureau. Denk hierbij dan bijvoorbeeld aan een uitzendbureau specifiek gericht op de binnenvaart, techniek of assurantie.

Reden 3: Uitzendkracht in dienst bij uitzendbureau

Wanneer de uitzendkracht in dienst is van het uitzendbureau dragen zij alle lasten. Denk hierbij aan ziekte en sociale verzekeringen. Hierdoor heeft u als werkgever bij ziekte, geen loondoorbetalingsplicht. De kosten voor een zieke uitzendkracht worden over het algemeen met 75% door het uitzendbureau betaald. Het overige deel komt uit het Algemeen Werkeloosheidsfonds. Daarnaast zal het uitzendbureau in geval van ziekte een nieuwe kracht regelen.

Gaat u binnenkort aan de slag met het werven van nieuw personeel? Dan wensen we u alvast veel succes!